Hier volgt een quote...

Je bent nu hier: Home > JUBILEUM! SAVE THE DATE! > Sprekers Jubileum congres

Sprekers Jubileum Congres

 

Dagvoorzitter - Karlien Bongers

 

Karlien Bongers heeft van 1999 - 2014 gewerkt als chirurg met oncologie als aandachtsgebied. Momenteel is ze werkzaam als Specialist Integrative Medicine, is ze hoofd-docent bij de post-HBO opleiding Integrative Medicine in de zorg (STIBIG) en heeft ze een eigen advies- en coachingspraktijk Integrative Medicine. Ze zal deze dag voorzitten vanuit haar expertise en ons meenemen door het programma met haar gastvrijheid en humor. 

Sprekers

Prof. dr. Margiet Sitskoorn

'Hoe echt contact een wereld van verschil kan maken: pijn en fijn in het brein'. In deze lezing vertelt Margriet over de werking van pijn en genote-netwerken in de hersenen, wat neuroplasticiteit in de hersenen is en hoe je hier gebruik van maakt. En waarom complementaire zorg onontbeerlijk is. Magriet Sitskoorn is Neuropsycholoog en hoogleraar in de Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg, besteller auteur van onder andere de bestseller ‘Het superbrein-geheim’ en ‘Tijd tekort, tijd genoeg’. Haar expertise ligt op het vlak van de wisselwerking tussen omgeving, hersenen en gedrag. Haar unieke, interactieve manier van presenteren raakt je meteen en zorgt ervoor dat de informatie beklijft en toegepast wordt. 

Ines von Rosenstiel

 

 

 

 

 

Ines von Rosenstiel is kinderarts en arts Integrative Medicine. Ines is pionier op het gebied van Integrative Medicine. Ze heeft nu in twee ziekenhuizen een Integrative Oncology spreekuur opgezet, te weten Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en Haga Ziekenhuis in Den Haag. 
 

Madeleine Kerkhof

 

 

 

 

Wanneer iemand geconfronteerd wordt met kanker ligt de nadruk natuurlijk op de ziekte en de behandeling. Met complementaire zorg kun je belangrijk bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker (en hun naasten). Zij kunnen zich beduidend comfortabeler voelen, beter ontspannen, slapen en/of minder last hebben van symptomen en bijwerkingen. Natuurlijk kunnen we enorm veel bereiken met massage. Maar er is meer. Denk daarbij aan AromaZorg, het werken met essentiële oliën en aan het werken met water, zoals kompressen en voetbaden. Daar is inmiddels ruimschoots experience en evidence in beschikbaar. Madeleine vertelt erover op haar kenmerkende down-to-earth wijze, geïllustreerd met aansprekende casuïstieken. 
Madeleine Kerkhof is hoofdocent en bestuurslid van Kicozo, Kennisinstituut Integratieve en Complementaire Zorg. Madeleine heeft haar wortels in de verpleegkunde en is nu, bijna 25 jaar later, wereldwijd gerespecteerd expert op het gebied van Integrative Nursing, waarin zij scholingen en advies geeft over evidence en experience based complementaire zorg als onderdeel van integratieve zorg, o.a. aan het Erasmus Ziekenhuis en Antoni van Leeuwenhoek (AVL).


Vera Koenekoop

 

Vera geeft in deze lezing meer informatie over ondersteuning bij lymfoedeem bij kanker. Lymfoedeem komt helaas veel voor als bijwerking van de behandelingen bij kanker. Wat zijn de mogelijkheden, naast lymfoedeemtherapie, en hoe wordt dat toegepast?


Ervaringsdeskundigen

Lisanne Spaander

 

 

 

 

 

 

Op haar zestiende werd ze gediagnostiseerd met Ewing Sarcoom; een kwaadaardige vorm van botkanker. In haar ziekenhuisbed had ze een droom nodig om door te gaan met de behandelingen en ging schrijven.  Ze schreef daar een boek over, 'Vechtersbaas', en schreef liedjes om alles te verwoorden en mag op vele podia haar verhaal vertellen en mensen inspireren. Na haar aanwezigheid op 12 mei bij het middagcongres Kanker & Leven schreef zij het volgende; “Wat zou het prachtig zijn als professionals van elkaar weten wat zij doen en hoe zij elkaar en de mensen die hulp nodig hebben kunnen ondersteunen. Dit is de reden dat ik mij inzet om te verbinden. Juist door verschillende vormen van zorg met elkaar te combineren komen we allemaal meer in balans”.

Lisanne zal gedurende de dag met haar prachtige stem haar verhalen delen. Zij is van toegevoegde waarde voor de complementaire zorg en zelf een verbinder.


Corina Roelands

 

 

 

 

 

 

Corina Roelands is oprichter van Kanjer.nl nadat ze ervaringsdeskundige werd van de ziekte kanker. Corina is nazorgcoach, ondernemer, auteur van het boek ''Neeltjes-Tour'', vrijwilligster in het Familiehuis Daniel Den Hoed (nabij het Erasmus MC) en projectmedewerker van het onderzoek ''Back on track'' en bijhorende campagne ''het zwarte gat na kanker''.

Claudia van Deudekom 

Claudia van Deudekom is 50 jaar en woont samen met haar tweelingjongens, haar lieve vriendin en drie bonuskinderen in het gezellige Weesp. Dat alleen al is al een cadeau en niet vanzelfsprekend, want in 2011 vertelde haar arts dat ze door uitgezaaide huidkanker niet meer beter zou worden. Na lang aandringen beantwoordde hij met horten en stoten die ene vraag. Ze had nog een aantal maanden tot hooguit twee jaar te leven. Inmiddels is ze, tegen alle verwachtingen in, een paar jaar tumorvrij. Dat is geen wonder en dat ging niet vanzelf. Talloze operaties, behandelingen, een lang ziekbed en lange herstelperiode gingen er aan vooraf. Op dit moment legt ze de laatste hand aan haar manuscript ‘Mijn kanker is een krokodil’, waarin ze verteld over haar leven en en de lessen die ze heeft geleerd. 

Marijke Klapwijk

Op 3 juni 2013 kreeg Marijke Klapwijk de diagnose niet-hormonale borstkanker. Een donderslag bij heldere hemel. De kanker was al uitgezaaid naar de longen, de prognose dus slecht. De behandelend oncoloog stelde voor te beginnen met chemo's gevolgd door immunotherapie. Een zwaar traject, niet alleen voor Marijke, maar ook voor haar naasten. De slechte prognose uit 2013 is niet uitgekomen. Marijkes reservetijd, zoals ze zelf de periode na 3 juni 2013 noemt, duurt al bijna acht jaar.

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van de mooie dag! Bij deze een samenvatting van de dag en onze dank aan jullie allen.   10 j…

Passende Zorg | Zaterdag 16 maart 2024 | Landgoed Zonheuvel, Doorn Zaterdag 16 maart 2024 organiseert Stichting Jij Speelt de H…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.