“Het tandenpoetsen en het ontvangen van een massage is het enige fijne dat mijn lijf heeft ondergaan in het ziekenhuis”
– Mrs B.P.,  Medicine Hands

Je bent nu hier: Home > Zoek massagetherapeut > Wat kan massage bij kanker voor u betekenen?

Wat kan massage bij kanker voor u betekenen?

Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van het lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Als u de diagnose kanker krijgt, komt u direct in een medische achtbaan terecht, waarbij alle aandacht alleen maar gericht is op uw ziekte en niet meer op u als mens. U wordt gezien als patiënt en aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen. U kunt spanning en stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage als complementaire ondersteuning bij kanker aan.

Bij massage bij kanker wordt de massage aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans, maar ontspant. Door kennis van de ziekte, de behandelingen en bijwerkingen daarvan, kan de door ons opgeleide massagetherapeut u een optimale ontspanningsmassage geven.

 

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.

Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in het lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

Op deze website vindt u masseurs en massagetherapeuten die gespecialiseerd zijn in het geven van massage bij de ziekte kanker. Zij zijn ervaren massagetherapeuten, die de specialisatietraining Massage bij Kanker hebben afgerond en lid zijn van het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker. De specialisatietraining is wordt gegeven conform de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS.

Massagetherapeut in de buurt
Informatie kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker
Regio-coördinatoren Netwerk Massage bij Kanker 

 

Nieuws

Tijdens deze speciale landelijke scholing dag, waar je accreditatie punten voor ontvangt, vieren we tevens ons jubileum. Het on…

Twan Korrel organiseert deze inzamelingsactie voor het netwerk namens Cleo Pinck.   DONEREN KAN JE HIER   "Zaterdag 1…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.