“Massage als complementaire ondersteuning verbetert de kwaliteit van leven voor mensen met de ziekte kanker"

Je bent nu hier: Home > Wat is massage bij kanker > Links

Interessante links

Informatie over kanker. 
Deze site geeft informatie over de soorten kanker, behandelingen, patiëntenervaringen en aanvullende zorgopties. Alle informatie die er op staat is gecontroleerd door artsen of andere experts. 
www.kanker.nl

Patientenorganisaties, inloophuizen etc.
www.kanker.nl/organisaties

Oedeem- en oncologie fysiotherapeuten bij u in de buurt: Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie. 
Wanneer u klachten heeft van bijv. minder goed kunnen bewegen, lymfoedeem, littekenweefsel kunnen oedeem- en oncologie fysiotherapeuten u ondersteunen in het verlichten van deze klachten.
www.nvfl.nl

Verwijsgids Kanker
De Verwijsgids Kanker is een website van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners. De  gids is bedoeld om patiënten en hun naasten te helpen bij het vinden van aanvullende behandelingen en begeleiding die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben.
Om de kwaliteit en betrouwbaarheid te bewaken, werkt Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) samen met beroeps- en koepelorganisaties. Deze organisaties bepalen de kwaliteitscriteria waaraan zorgverleners moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de Verwijsgids Kanker. Zij zorgen ook voor het aanleveren en actualiseren van de gegevens. 
www.verwijsgidskanker.nl

Coach Connect bij Kanker is gespecialiseerd in coaching rondom kanker. Via de kortste weg naar de juiste coach voor: Rust, Richting en Reisgezelschap.
www.coachconnectbijkanker.nl

Kennisinstituut Complementaire zorg
Kicozo is een diensten-, expertise- en opleidingencentrum voor integratieve en complementaire zorg door verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals in de zorg en helpt zorgprofessionals en zorgorganisaties, Ze bieden opleidingen en implementatie van diverse vormen van integratieve en complementaire zorg/integrative nursing, zoals AromaZorg, massage, AquaZorg en Ontspanningstechnieken.
www.kicozo.info

Aromazorgzuster
Aromazorgzuster biedt pure producten met zuivere eerlijke aromatische oliën van veelal ambachtelijke en eerlijke producenten, die met zorg, expertise en aandacht voor detail, veiligheid en comfort bereid worden. Aromazorgzuster levert haar mooie producten aan de zorg, zoals hospices, ziekenhuizen en verpleeghuizen. 
www.aromazorgzuster.nl

Society for Oncology Massage
Een internationale stichting voor oncologie massage die zich inzet voor borging van de kwaliteit van opleidingen en oncologie massagetherapeuten wereldwijd. 
www.s4om.org

Stichting Les Vaux - Hulp en begeleiding bij kanker
Les Vaux biedt begeleiding aan mensen met (of na) kanker en hun naaste. Dat gebeurt op een speciale manier, namelijk tijdens vakantieweken op het landgoed van Les Vaux in Frankrijk of op een mooie locatie in Nederland.
www.lesvaux.nl

Mooihoofd - Artikelen waarmee haarverlies met vertrouwen getrotseerd kan worden en informatie en adviezen over haarverlies, hoofdbedekking, bh's, huidverzorging en voeding.
www.mooihoofd.nl


 

Nieuws

Wat zijn we nog aan het nagenieten van de mooie dag! Bij deze een samenvatting van de dag en onze dank aan jullie allen.   10 j…

Passende Zorg | Zaterdag 16 maart 2024 | Landgoed Zonheuvel, Doorn Zaterdag 16 maart 2024 organiseert Stichting Jij Speelt de H…

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.